top of page

20-10-2015

 
Danske medicinalvirksomheder omringes af datasultende cybertyve
 

De fleste virksomheder er i dag potentielle ofre for en voksende bølge af misbrug på internettet. Kreative og professionelle domænebesættere, fra alle verdens afkroge, står bag og slår til på tværs af alle brancher, og koster virksomheder milliarder af kroner i tabte indtægter og omkostningstunge klagesager.

 

Online spekulanter bruger i stigende grad taktiske domænenavne til at omlede internettrafik for i ond tro at tjene på pay-per-click og affiliate marketing kampagner, hvilket udhuler virksomhedernes marketingsbudget og skader omdømme. Derudover udnytter spekulanterne ligeledes huller i virksomhedernes domænenavnstrategi til e-mailtyveri og hamstring af fortrolige informationer, som kan bruges til afpresning eller videresalg.

 

Danske medicinalvirksomheders globale webadresser bliver i denne forbindelse i stigende grad omringet af spekulanter der bruger taktiske og diskrete Man-in-the-Middle (MiTM) angreb for at få fingrene i fejltastede interne e-mails der i værste tilfælde indeholder forretningshemmeligheder, fortrolige oplysninger om medicinske innovationer (R&D), opkøb og fusioner, søgsmål osv. Dette sker ved at spekulanterne vha. en række opslagsværk kan lære om søge- og tasteadfærden på internettet omhandlende den pågældende virksomhed og kan derved bruge disse oplysninger til at optage disse datalovende domænenavne.

 

”Disse hændelser kan stå på i flere år, skabe forunderlige e-maillækager og påvirke udfald af patentansøgninger samt aktiekurser. Dette fordi IT-orienteret varemærkesikkerhed ”falder mellem stolene” i virksomhedens daglige organisering og kræver en tværfaglig dialog mellem marketing, jura og IT afdelinger” fortæller dansk cyber- og domænestrategiekspert fra Zeusmark, Jean-Jacques Wulff.

 

Jean-Jacques Dahan fortæller, at det er blevet nødvendigt for virksomheder at orientere sig omkring hvorledes fænomenet ’brandjacking’ ved hjælp af virksomhedens varemærke differentierer sig fra andre uforudsigelige cyber-kriminelle trusler der måtte være drøftet. ”Ved at benytte sig af spekulanternes egne detaljerede metoder kan medicinalvirksomheder og andre berørte brancher både stoppe igangværende hamstring samt proaktivt komme dem i forkøbet, bremse denne tiltagende udvikling og derved beskytte virksomheden mod bedrageri der foregår udenfor firewallen” tilføjer han.

 

I august måned viste en undersøgelse fra Zeusmark, at en kendt spekulant i Panama City, Panama havde registreret over 400.000 domænenavne målrettet marketingmisbrug samt e-mailhamstring fra virksomheder spredt over det meste af verden inkl. Danmark.

 

Om Zeusmark Limited

 

Zeusmark Consulting Group er en førende konsulentvirksomhed indenfor online varemærkebeskyttelse og har erfaring fra at have bistået Global 2000-virksomheder verden over. Zeusmarks eksperter har over 15 års erfaring med internetstrategi og hjælper førende virksomheder med proaktivt at beskytte deres varemærker, omsætning samt omdømme i den digitale verden. Zeusmark fungerer som uafhængig partner og bidrager med både omfattende indsigt i virksomhedens digitale udfordringer og med resultatorienterede strategier der skaber online disciplin og sikrer virksomhedens konkurrencefordele.

 

Relevant information http://www.zeusmark.dk

bottom of page